dinsdag 30 maart 2010

Start Zomerseizoen

41 bikers worden gespot op het offroad-parcours van de Gemeenteplaats. Gelukkig wordt deze bende vanaf de start in 3 groepen gesplitst, zodat het oversteken/samenblijven iets vlotter gaat. (23 A – 13 B – 5 L). Nieuwkomer Paul Meyvis, terugkomers Jef Van Dijck en Wouter Vandeputte, en B-ploeg-overkomers Kristof VL en Jef A kunnen vlotjes met de A-ploeg mee.

Onder een mooi lentezonnetje vertrekken we richting Loenhout om aan Jakke Tand het offroad aan te vatten. Gezien de korte beschikbare tijd, wordt geopteerd voor een klassiek toerke met veel rechte stukken om toch enkele kilometers op onze teller te krijgen. Nog geen 5 km zijn we weg of het begint stevig te regenen/waaien en dit tot het einde van de rit.

Aan het zakkenkot steken we de Wezelsesteenweg over, de single track langs de put en oversteken naar het Uilenbos. Na een km of tien blijkt dat niet iedereen even goed in form zit bij de aanvang van het seizoen, maar dat is niet meer dan normaal. Hopelijk/vermoedelijk worden deze verschillen de komende weken (al dan niet automatisch) weggewerkt.

Naar wekelijkse gewoonte wordt de groep uiteen gereden tijdens de eindspurt, maar na een korte pauze, vertrekken we allemaal in groep (nog steeds door de regen) richting Kroon. Daar vernemen we dat Wim E (die tijdens de rit al last/problemen had met z’n ademhaling) thuis een astma-aanval had en hiermee snel op de spoed belandde.

Later op de avond viel toekomstige papa Mil D nog binnen voor een AA en kwam Wim E nog even langs om te informeren naar z’n huis/autosleutels. Deze laatste is duidelijk terug aan de beterhand en heeft de intentie zich sportief te herpakken en te stoppen met roken, wat we alleen maar kunnen toejuichen.