dinsdag 2 juni 2009

Lilse Bergen

Vorige week gepland, maar vandaag uitgevoerd. Met de bike naar de vaste route rondheen de Lilse Bergen. Benny C haalde zijn crossfiets van het rek en toen wisten we het al ... er zou worden doorgereden.

Via de vaart ging het richting Sint-Jozef om daar rechtsaf te maken. Via linkse en rechtse maneuvers bereiken we binnen de gebudgetteerde tijd de Antwerpsesteenweg. Hier kon de echte rit van start gaan.

De opgedane snelheid op de weg, werd ook in het bos voortgezet. Normaalgezien is er een normale vermindering van de snelheid door de tochtuitstippelaar(s), nu er pijltjes hingen gebeurd deze natuurlijke matiging niet natuurlijk. Er was dan ook weinig tijd over om te spelen en de speelvogels Benny en Raf hadden dit dan ook snel in het snuitje.

Het parcours lag er stoffig en droog bij en de modderstroken in de winter waren nu eerder mul zandstroken. De techniek blijft bijna dezelfde, losjes sturen en stoempen. Op de twee bruggen wordt er nog stevig gespurt en tweemaal gewonnen door nen Anthonissen (eerst Bart, nadien Thomas). Het tempo wordt naarmate de rit vordert nog wel een aantal keer op de proef gesteld, maar enkele hindernissen zorgen er voor dat het soms even stilvalt. Niemand rijdt er stukken, er wordt niet gespeeld waardoor jullie verslaggever bijna echt uit zijn nek moet beginnen te lullen... Gelukkig ga ik wel aan 5 alinea's geraken, waardoor ook dit verslag ruimschoots aan de eisen voldoet.

De aankomst gaat over Oostmalle. Het tempo wordt strak gehouden, maar doenlijk. De kanonnen van dienst houden zich rustig en er is geen eindspurt waarneembaar. Flink gasten, want op een gegeven moment is dit nog onveiliger dan anders.