dinsdag 7 augustus 2012

Rondom Brecht

14 A’s (of was het aantal toch oneven?) aan de Kroon met zalig fietsweer. Even dreigt het te regenen maar daar komt niks van. De twee Meyvissen zijn te laat maar dat gebeurt wel vaker.
De Mastentoppers hebben in ’t weekend 400+ km gereden en sommigen tussendoor nog zoveel mogelijk pinten gepakt. In de startfase voelt Jan M dit nog wat in de benen.
Zijn fiets is ook niet 100% in orde met een geleend achterwiel maar na een tijdelijke fietswissel met Wim E komt hij er helemaal door.
De voorzitter heeft een mooi toerke uitgestippeld - waarvoor hulde! - dat volledig binnen de grenzen van groot Brecht blijft. Dit is natuurlijk wel wat draaien en keren. Ben V en Stijn B hinderen elkaar even bij het terugdraaien en gaan dan ook samen tegen de grond.
Voor de rest wordt de volledige toer zonder technische mankementen tegen een constant tempo uitgereden.
Op het einde pakken we nog een stuk van het MD mee. Kris D zet zich op kop (3de in de ATB-cross in lichtaart A-klasse volgens tinternet) en dan weet je het wel. Eén lange sliert tegen 40/u en pas in de laatste honderden meters komt de rest er over.
Tom T, Stijn B en Ben V zijn als eersten aan den Bareel. Volgens mij hebben de zonnepaneelmannen tegenwoordig iets meer tijd om op hunne fiets te zitten dan vroeger…
Den helft van de A’s bolt recht naar huis.