dinsdag 18 augustus 2009

Maria-Ter-Heide (Pollegon in de volksmond)

Gezien de vakantieperiode nog steeds van kracht is, alweer geen overrompeling voor De Kroon. Alleen een opgebroken terras, in afwachting van de heraanleg van de Gemeenteplaats. Ze proberen elke Brechtenaar het idee te geven alsof de echte werken van start zullen gaan, maar met iemand in huis die redelijk op de hoogte is van aanbestedingen en aanvangsdatums van wegenwerken, weet ik wel beter. De aanbesteding moet zelfs nog gebeuren !!! Voorlopig enkel wat nutsleidingswerken en de effectieve heraanleg zal TEN VROEGSTE voorjaar 2010 aanvangen. Wie weet start elke B2-rit in ons tiende bike-jaar wel met een rondje offroad op de Gemeenteplaats ?

Gwen met de vrouwen (en Tom) mee. De A en de B-ploeg paraat voor een tocht tegen een stevig tempo. Via Den Hoek, waar Tom’s eerste versnelling wordt ingezet, bereiken we het MD om uiteindelijk aan den Texaco uit te komen. Een poging om van de verbouwings-/herinrichtingswerken te profiteren om voor de B2’ers maagdelijk terrein te betreden, loopt af op een sisser, gelukkig heeft de tochtuitstippelaar nog meerdere verrassingen in petto.

Tussen het domein De Mick en de baan M.T.H. - Sint-Job blijken nog mooie boswegen te liggen, die reeds 9 jaar naar onze aandacht zitten te wachten. Bij deze is dit rechtgezet, en hier zullen we hoogstwaarschijnlijk nogmaals gebruik van maken. Via het Anti-tankkanaal bereiken de de Bredabaan, welke we oversteken. Tussen deze Bredabaan en Bethanie bleek nog een voor ons maagdelijk bos te liggen met vele smalle bospaden, alwaar enkele plaatselijke viervoeters de eigendomsrechten lieten gelden.

Na een lekke band van Rudy Dictus, keerden we op onze stappen terug om via het domein De Mick den E10-plas te bereiken. Daar betrapten de eersten een koppeltje (incl naakte boezem) dat terleurgesteld was en repliceerde met: “Je moet zo niet kijken, precies of jullie hebben dat nooit gedaan”, maar dan in een Kerkhovenakkerlaan’s dialect, met dito accent. Als ik dan eens even bij de laatste 5 aan het rijden ben, dan komen er vooraan tetten in beeld ...

Via het Kempisch Kanaal bereikten we De Merel, waar de eindspurt plaatsvond. Het enige wat ik hieromtrent met zekerheid kan zeggen, is dat Ben Verhoeven, in tegenstelling tot vorige week, niet won. Moe maar voldaan vielen we De Kroon binnen.

Conclusie: Door de 4 pogingen om een onbekend stuk te betreden, verliep de rit af en toe chaotisch, maar door 2 nieuwe, mooie, ruime stukken gevonden hebben, zullen we allen in de toekomst nog profiteren van deze verkenningstocht ...

Bikersgroeten,

Kris

P.S. Volgende week rij ik met de vrouwen mee, maar qua verslaggeving zal dit geen probleem vormen. Gwen zal een poging doen om de resterende ritten een verslagske te schrijven.

P.P.S.: Wat wel wil zeggen dat er volgende week iemand best iemand initiatief neemt om vooraan te rijden ...