dinsdag 19 mei 2009

Park van Brasschaet

Enkele vaste waarden ontbreken en daarop wordt nog even gewacht ... ze komen helaas niet opdagen, jammer. Naar de vaart gebruiken we een ongewone weg, maar een beetje variatie kan geen kwaad. Als Wim Eelen schreeuwt dat zijn moeder er deze week niet bij is, is dat voor Tom T het signaal om na den bareel goed beginnen door te trappen. Voor Wim E gaat het even te snel en kan zich minder concentreren op het sturen. Zoals we van hem gewend zijn gaat hij recht den decor in. Het is een spectaculaire val en Jan T haalt het idee van de helmcamera nog eens aan.

Verder raken ze vooraan nog even onze Voorzitter kwijt, maar aan den Botermelk klit alles terug samen. Via een onveilige passage aldaar is het doelwit van vandaag duidelijk: het Park van Brasschaet (ik weet dat de 'e' fout is, maar het is wat sjieker niet?).

Jan M legt nu het tempo op, maar zijn parcourskennis is beperkt tot rondjes zwembad. Het signaal voor Bart A om eens wat te tonen. Uit het najaar herinnert hij zich nog vaag het rondje dat ze bij de Achtkamp moeten rijden. Zonder linten en nadars is het blijkbaar moeilijk om op het pad te blijven. Kris K vindt het welletjes en neemt de troepen terug in handen.

Het lijkt of onze tochtuitstippelaar is gaan verkennen, maar volgens mij doet hij beroep op zijn permanente parcourskennis. We komen nog net aan de Bredabaan, maar keren dan rechts terug richting Brecht. De terugweg loopt vooral parallel met de HST-lijn en nadat Jan M en Wim E de wal trachtten op te rijden, doet Stijn B dat nu op een echte klim. Hij wordt hierin niet gevolgd door onze tochtuitstippelaar en dat was misschien een gemiste kans.

Via het speelveldje (ik kan niet meer op de naam komen) komen we al snel aan de Mick om vervolgens de werken aan de kazerne Lt. Jean Coppens te bestuderen. Bij het ingaan van het MD rijdt Wim E plat. Bart A probeert alles nog eens uit te leggen, maar de binnenband van Stijn B en het bommeke van Frank L werken niet echt mee.

Kris K vraagt ongetwijfeld aan de rest om de banden te checken en Filip VDP komt tot de vaststelling dat hij ook met nen platte band heeft af te rekenen. Beide heren zijn bijna samen klaar.

Voor de eindspurt wordt er pas vanaf den tweede bareel gereden en vooral Stijn B blijft op kop beuken. Tom T wint op zijn diefjes voor Stijn B en Bart A.

Achteraf wordt het nog laat en jullie verslaggever ligt pas om half twee in bed. Gelukkig besluit hij wat langer te slapen en heeft zo iets langer kunnen broeden op dit verslag.