woensdag 23 mei 2012

Spnosortocht

Ideaal weer om de tenue te showen bij de sponsors en dus een massa volk aan de Kroon. De vrouwen moeten eerst nog wat truitjes passen en dan zijn we weg. De voorzitter heeft een heel plan in elkaar gebokst om de drie groepen ongeveer op hetzelfde moment bij de verschillende sponsors te krijgen. Dat plan klopt al snel niet meer als Gert A langs de onverharde vaartkant plat rijdt. Het oppompen met de hulp van Marc B ziet er vanop 50m naar het schijnt een beetje gay uit.

Om terug op schema te komen wordt er stevig doorgereden. We belanden net als vorige week aan de scott-helling in het park van Brasschaat. Stijn B maakt bergop zijn nieuwe tenue vuil en Wim E gaat in de afdaling over kop.

Van het park gaat het recht naar Felix car service in Brasschaat voor het eerste pintje. Nog snel een foto met de volledige groep en we kunnen naar Loenhout. Om samen met de B- en L-ploeg aan te komen nemen we nog verschillende off-road stukken mee. We rijden dwars door het militair domein en langs de plas daar. Op het militair domein is het natuurlijk koersen geblazen. Jef VD en Tom T laten weeral zien dat de vorm goed is. Iedereen heeft precies goei benen en grote dorst.

Bij SB-printing in Loenhout staat de Stella ook koud en tegen dat de twee bakken leeg zijn begint het al te schemeren. In één grote groep gaat het dan richting St. Lenaarts. We doen nog een gevaarlijk maneuver aan de Hoogstraatsebaan maar misschien was ook de autobestuurder die voorbij wou steken in een bocht niet helemaal in zijn recht.

Bij Bevers Transport worden we verwend met sportdrank en wijn in een groot magazijn vol plastic flessen. Terug onderweg wordt Wim E iets te enthousiast en valt voor de tweede keer. Deze keer trekt hij iets te hard aan zijn stuur en valt langs achter van de fiets. Gelukkig blijkt ook deze stunt op het eerste zicht zonder schade.

We rijden verder naar Brecht via een ommetje bij citroëngarage Felix. De voorlaatste stop is iets verder bij Event Service Konings. Buiten een volle frigo krijgt hier vooral hun mobilehome met geïntegreerde fietsenstalling veel aandacht.

Het is al redelijk laat als de helft van de groep naar eindbestemming Eco-Technics trekt. Natuurlijk wordt ook daar nog ‘wat’ gedronken en gesnoept. Voor de laatste plakkers zal de nacht redelijk kort zijn en de ochtend een beetje pijnlijk.

Bedankt aan alle sponsors voor de smakelijke ontvangst!

Groeten Gert