dinsdag 4 mei 2010

Taurine Special

Dinsdagnamiddag krijgen Kristof VL en Bart A een verontrustend sms-berichtje: "Bart, Kristof, Goei en slecht nieuws! Ik fiets vanavond niet mee (knie), dus denk gerust eens na over een toerke. Ik kom natuurlijk wel Aa halen."

Voor Kristof was het OK als ik mijn goesting zou doen en de bikers meenam op de eerste Taurine Special. Deze rit moet immers nog verder worden uitgewerkt tegen begin juni. Nu moest dit gebeuren zonder extra verkenning en onder tijdsdruk (tests wezen uit dat we rond de 50 km zouden uitkomen).

Peter W kwam ook nog eens opdagen, meteen de eerste keer dit seizoen. Stan F belooft vandaag op het rechte pad te blijven. Raf VL kwam net na klokslag half acht aan. Het is nog steeds onduidelijk of hij nu wel of niet werd gehinderd door die grijze Vito. Bart kennende ging het eerst richting Ww om net voor het rond punt links aan te houden, richting MD. De benen van de sterke mannen worden gelijk getest op de losse stenen van Overbroek, op de kasseien wordt het tempo dan weer gedrukt om iedereen te laten bekomen. Wanneer we ons echter begeven op de gekende mooie asfaltstrook, is er geen houden aan de koerskonijnen en die gaan dan ook voluit hun gang.

In MtH steken we het kruispunt over en duiken we het Klein Schietveld in. Via enkele slingerwegen komen we uit aan de parallelweg van het vliegveld om vervolgens zonder veel aarzeling Kapellenbos in te duiken. Via de Missiehuislei bereiken we in een wip Heide-Kalmthout.

Voor menig Brachtse Biker wordt dan een iets onbekender stukje bos aangesneden, het Gemeentebos in Heide/Kalmthout. Al snel wordt iedereen weer gerust gesteld als ze de ingangspoort van de Kalmthoutse Heide zien. We gebruiken bij deze test slechts een klein stukje van dit natuurgebied, maar daarom niet minder mooi.

Intussen blijft Thomas A zijn grote neef assisteren en doet schitterend zijn werk als opkoprijder en zet jullie verslaggever goed uit de wind. Via enkele verharde wegen en dolomietpaadjes komen we snel Kalmthout binnen gereden. Het Klein Schietveld lonkt alweer en via enkele singletracks rijden we richting Gooreind. De vermoeidheid begint zijn tol te eisen en Stan F slaagt er in de groep op te houden met een fameuze tuimeling (Stan, als je naam drie keer wordt vernoemd in hetzelfde verslag is het de gewoonte dat die persoon er ene opdoet - tussen haakjes telt niet mee).

Via het Goed van Van Koch rijden we huiswaarts. We moeten daarvoor nog wel de Bredabaan oversteken. Hier eindigt dan wel de verharding, maar zo hebben we het liefst. Nog enkele snelle kilometers en we komen bij de Kampweg. Ben V's ketting kan de stress van de eindspurt echter niet aan en breekt. Gwen V, dieje lange van O'broek, de Stokkie en Bart A assisteren onze Loenhoutse vriend. Ben krijgt van Gwen een Sram Powerlink (Ben, een herinnering) en zo kunnen we enkele momenten later de aansluiting proberen te maken met de rest.

De eindspurt wordt gewonnen door den Hugo K, Tom T strandt op de tweede plaats. Thomas A zou op de derde plaats zijn gefinisht, maar dit kon niet worden bevestigd (geef dus gerust commentaar hieronder).

In de Kroon kunnen we de Kris begroeten en hem meedelen dat deze special op 52km uitkwam.

Op een doordeweekse dinsdagavond in de Kroon...

De Brachtse Bikers!?


Groeten uit O’Broek city!