dinsdag 14 juni 2011

BOIS DE L'ETOILE

De rit van vandaag werd niet aangekondigd via #twitter en dat is blijkbaar niet zo'n goed idee. Mil D was de grootste afwezig, kort gevolgd door Tom T (klassementsgewijs dan). Vermoedelijk waren die gasten ofwel hun S3 of de tijdrit aan het voorbereiden.

Kris K wou eens gaan kijken naar de werken aan de Brechtse Ring. Buiten wat bouwvakkers was daar weinig te zien, waardoor we maar uitweken naar Wuustwezel. Eerst rijden we rond het MD, maar aangekomen in Ww, kiezen we voor de rupsbandensporen van het MD. Zou het hier zijn dat Cedric F over een boomke gevallen is?

Na het Achterbrug, de oversteek van de Kleine Beek komt de Spiegel aan de beurt. Ben V voelde zich een beetje belachelijk dat onze tochtuitstippelaar beter zijne weg kent in den Ben zijnen hof. Via de Kruisweg maken we de verbinding naar de Mastendreef en het nabij gelegen kasteeldomein. Zoals we al eerder hebben laten zien, vormen de lanen en dreven hier een echte ster. Na bijna elke weg te hebben doorkruist, wordt het de beurt aan Bart A om de fakkel van Kris K over te nemen. Op zijn trainingsparcours weet hij immers beter de weg.

Eerst nemen we elke singletrack in de buurt van den tennis te grazen om dan het crossparcours aan te doen. Hier was het nog niet gelijk getrokken na de internationale motorcross, dus voelde Raf VL zich in zijn sas. Het was blijkbaar lang geleden dat de thuisrijder hier was geweest, want het binnenbos lag nog vol met dennenproppen.

Aan de Kalmthoutsesteenweg deden we nog twee bosjes aan (met in het laatste een vrij stuk). Vervolgens ging het richting het MD, over het Smoutven en de Lunes. Het Uilenbos en Wuustwezels mooiste singletrack mochten natuurlijk niet ontbreken in deze rit.

We reden terug richting Brecht, maar terug onder het commando van eerste sergeant Kris K. Dit had zo zijn gevolgen.

Als kers op de taart werd het gekende aankomst omgekeerd en won Bart A voor Gert A en Kristof VL. Dat de Anthonissens het voor het zeggen hadden bleek dus niet enkel in het vrij stuk, de eindspurt maar ook in de spurt die meestal door de geklopten wordt verreden.