dinsdag 27 april 2010

De Merel

Het is tegenwoordig een gezellige drukte aan de Kroon rond 19u30 op dinsdagavond. Het is telkens goed uitkijken dat je met de juiste groep vertrekt. Christof G heeft dat allemaal nog niet zo goed begrepen, starten om 19u30 en pikte zo haast aan bij de B-ploeg. Niets aant handje als er nog even telefonisch contact wordt gepleegd. Via de Krekelenberg pikken we hem op aan den Trap.

Ik denk dat we ongeveer elk paadje aan de Merel wel hebben meegepakt. De stormschade van enkele weken (of is het al enkele maanden) is nog duidelijk zichtbaar in het bos, veel omgevallen bomen teisteren ons pad. We steken de vaart over en rijden naar Kriskus Koning. Daar was er blijkbaar een veldloop geweest (of iets in dien aard). Na het afwerken van zo'n rondje, klom Bart A even op het aanwezige podium en ging daarbij resoluut naar het hoogste schavot. Was hij al zegezeker voor de eindspurt? Toch al een beetje voorbarig lijkt ons.

Van Kriskus Koning gaat het verder naar de Vraaghoeve. Stan F parkeert zijn fiets even naast het pad, maar is er conditioneel beter aan toe dan vorige week. Rond de Vraaghoeve speelt de A-ploeg (door de B-ploeg) een paar van haar bikers kwijtspeelt. Omdat de achtergebleven A's niet wisten waar de andere ploegmaats zaten, werd er mobielgewijs weer een verbinding tot stand gebracht. BlackBerry Benny C is steeds de telefoonpaal van dienst.

In de Brachtse Hei worden nog enkele veldwegen onder onze wielen geschoven om uiteindelijk nog enkele rondjes te draaien op Drieboomkesberg. Ondanks protest van Ben V (die nog steeds op zoek is naar zijn 5 punten van vorige week), komt de eindspurt er dan toch op het PR-stuk. Na ditmaal een rustige aanloop, weet Bart A toch te soleren op deze eerlijke eindspurt. Tom T zet nog een inhaalmaneuver in, maar strandt op de tweede plaats, voor Marc B.

1 opmerking: