dinsdag 20 april 2010

Jan & Petra-special

Om Kristof VL zijn bestuurstaken (aanwezigheden voor den brunch) nog even te laten vervullen, beslist de Voorzitter om niet al te haastig te vertrekken. Om toch de 'verloren' tijd goed te maken, wordt er vanaf de Tilburgbaan een stevig tempo opgelegd door Tom T. De snelheidsbeperking van 28km/u on road zijn we immers voorbij.

Omdat we toch al goed opschieten, beslist Kris K om nog even te kronkelen in de Merel. Vanaf het echter weer rechtdoor is, is het steevast dezelfde persoon die het hogere tempo bepaalt, tot onvrede van enkelen die minder in conditie steken. Omdat deze keer de eerste eindbestemming niet De Kroon was, moest de tochtuitstippelaar enkele routecorrecties doorvoeren.

De Schotensteenweg wordt overgestoken om het Cambeenbos in te draaien. Na enkele singletracks te hebben genoten, gaat het vervolgens over de E19. Filip VDP moet ook ergens gevallen zijn, laten we veronderstellen dat het hier gebeurd is, verschillende kruimels zand op zijn truitje verraden de tuimelperte. Via de onverharde Sint-Jobsesteenweg komen we aan de Brechtsebaan alwaar we een 'gevaarlijke' oversteek maken (nadat we eerst op Stan F hebben gewacht).

Het plan van onze Voorzitter voor een tussenspurtende eindspurt wordt gedwarsboomd door de aanhoudende droogte (inderdaad). Uiteindelijke geraken we toch op de bedoelde finishbaan alwaar eerst Jan T en vervolgens Bart A iedereen op sleeptouw nemen. In de spurt weet Hugo K zich milimetergewijs te plaatsen voor Tom T. Marc B laat Bart A nog derdes toekomen.

De eindbestemming ligt in Loenhout en via 't Neerven komen we eerst tot bij het crossparcours van Loenhout. Het is te zeggen, de omgeving waar de Azencross doorgaat en wat ook dienst doet als het trainingsparcours van den Ben. Het wasbord is hier veruit het spectaculairste onderdeel, wat we dan ook tweemaal aansnijden. Zeker na de tweede keer hebben de meesten het door, niet al te snel komen aanrijden en vervolgens pompen met de armen.

Jan A trakteert ons in zijn tuin op het nodige gerstenat. De traktant van dienst is enkele dagen/weken geleden in het huwelijksbootje gestapt en is zo sympathiek om dit ook te tonen aan alle Brachtse Bikers. Kris K en een deel van de A-ploeg verlaten vroegtijdig de receptie en missen zo nog de later talrijk aangevoerde hapjes! Gezien Mil D en Jan A als puntengevers nog bleven, is het nog niet geheel duidelijk hoe dit klassementsgewijs gaat weergegeven worden. Tegen een uur of 23, trekt het beste gedeelte van de A-ploeg naar Brecht. Het moet hierbij wel kleppers zoals Ben V en Jan A missen. Wim E haakt in de Veldstraat af.

Bedankt Jan & Petra!

3 opmerkingen:

  1. Weeral een realisatie binnen de 24u Mil :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oke oke, maar wel niet meer gisterenavond (nacht)geschreven denk he...
    Ge legt de lat voor uzelf wel hoog zo he, nu verwachten wij da volgende keer weer binnen 24u he!

    BeantwoordenVerwijderen