dinsdag 14 september 2010

DE VC-SPECIAL

Met enkele bruingebakken janetten (vraag de Spanje-bikers er maar naar) trekken we de VC-special op gang. Kris K heeft deze special enkele weken verkend, maar had intussen niet meer gehoopt zijn werk aan ons te kunnen tonen in 2010. Hij glundert dan ook enorm als ik hem kort interview.

Vandaag blijkt ook waarom we de Stakke (aka Stan F) altijd maar meenemen. Hij kent de lokale overheden en haar functionarissen en dat is altijd handig en gemakkelijk. Het opent deuren. Via een gekende aanlooproute bereiken we de nijverheidszone van Sint-Lenaerts waar we beginnen te zigzaggen de stukken steen en bergen fijn zand.

Kris K heeft duidelijk verkend, maar vergeet wel even zijn linkse afrit te nemen, ach, we vergeven het hem wel. We zijn intussen aangekomen aan het singletrack-gedeelte en dat zal even zo blijven. Tussen visvijvers slalommen we onszelf een weg naar de terug bewoonde wereld. Het moet hier ergens zijn dat zowel Jan A (overkop over nen stroenk) en Raf VL (van horen zeggen) gevallen zijn.

We mogen zeker niet vermelden dat de Ladies en B-ploeg de A-ploeg vervoegen vandaag. Dit éénmalig gebeuren heeft zo zijn reden. We rijden naar de Trappisten in Westmalle en jullie bestuur trakteert met Trappist. Dat wordt natuurlijk door iedereen gesmaakt.

Het is wel snel donker en het is duidelijk dat dit de laatste rit van het seizoen moet zijn. Rond 20u15 deed men het licht boven al uit en Kris K probeert de bospaadjes te mijden.

We komen van de Trappisten over de baan naar huis. De Ladies volgen een andere route en zijn bijgevolg al zatjes als we in de Kroon aankomen. Foute route gekozen dus. Wim E komt nog de laatste AA van het seizoen halen.

Jan T gaat met de hoofdprijs naar huis (geen enkele rit gemist, geen pech, nooit te laat maar volgend jaar wordt er wel gecontroleerd naar motorkes in de fiets), Frank L wordt tweede (evenveel ritten, platten band en platte Frank zijn de reden) en Mil D wordt verdiend derde (was er op dinsdag altijd bij).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten