dinsdag 10 april 2012

Rond Brecht

Dinsdagavond, wind, regen, mist, koude,… Honderd jaar geleden verging één van de meest indrukwekkende schepen in de geschiedenis in dit soort weer. Thuisblijven is dus een optie, tenminste voor de “gewone man”, echte venten (zoals vele Brachtse bikers claimen te zijn), draaien hier hun hand echter niet voor om.
Toch mag het gezegd dat de opkomst vrij tot zeer laag was, 8 A’ers, 4 of 5 B’ers en ook nog een stuk of 5 dappere vrouwen trotseerden het weer om hun geliefde hobby te beoefenen, respect!

Om half 8 aan de sporthal dus, groot is echter de verbazing als blijkt dat ene Kris K. niet komt opdagen!, wat nu, gebrek aan motivatie? Opspelende Knie? Te slecht weer volgens uwe fietsenmaker? Of toch gewoon ne stevig uit de kluiten gewassen kater van de paasviering dit weekend?

Normaalgezien is het dan de taak van één der collega bestuursleden om de groep (groepje) op sleeptouw te nemen, maar die lagen blijkbaar ook alle drie nog, of al terug in hun bed te stinken… S’avonds grote man is s’andrendaags ook grote man he! Enfin, na wa getwijfel en gesuggereer, vertrekken alle ploegskes toch op hun eigen houtje.

RB das de naam die we aan het ritje gegeven hebben, ofte, Rond Brecht. Vertekken door den stationstunnel, den hoek en dan de schietbaan op, 2 kasseistroken op onze weg, dus Roubaix en Tommeke zen stuntje daar zijn gespreksonderwerp nr 1. Via boer Covens in Overbroek bereiken we Rommersheide, daar slalommen we wat in het met singletracks bezaaide dennenboske naast den trein. Even moeten we wat wachten want Rudy D. zennen Trek werkt effe ni mee, verder rijden we aan een ongekend en bij de Brachtse bikers zelden vertoond tempo via de brug naar Cambeenbos. Daar ook wa rondjes, Jef VD (naar eigen zeggen om half 3 s’nachts thuis, het kan dus wel zuipen en biken!) draait daar nog een stuk kabel in zen wiel, maar lang hoeven we daarop ni te wachten. We pakken ook nog wa van de Merel mee, en stoppen nog effe aan Kikkerland, de nieuwe binnenspeeltuin aan de Groene Linden (iets voor de Slotrit mischien?).

Achter den Truyen wordt het tempo iet of wat opgetrokken, maar echt spurten was da nog ni. We pakken nog een stukskle onverhard mee dat ons tegenover Trees van de smid in Overbroek doet uitkomen. We besluiten om via de Baan naast den Trein aan te komen en daar wordt nog wel effe met de spierballen gerold, geen koersvervalsing dit keer, want zoals te verwachten was heeft niet een persoon die in het bezit is van een 29’er bij dit weer lef genoeg om buiten te komen Marc C. daarentegen blijkt al redelijk goed in orde te zijn en de Jef is toch ook al redelijk gerecupereerd van pasen, en al die chocolade die daarbijpast. Mil D. kan dit alles vanop de 3e Plaats aanschouwen.

In de Sporthal zitten B en L ploeg al te verboeder/zusteren, bij de Vrouwen schijnt er nog een vrij spectaculair accidentje te zijn geweest, hopelijk zonder al te veel verdere schade.

By Mil D

1 opmerking:

 1. Mil,

  Gezien ik voor de eerste keer sinds 11/07/2006 afwezig blijf op een dinsdagavondrit, was dit verslag meer dan ooit welkom. Merci.

  Kleine toelichting omtrent m’n afwezigheid: Donderdagmorgen heeft men mij bevrijd van een stevige abces op mijn tanden. Deze was al voor Pasenkermis ontstaan, maar niet echt kunnen doorbreken (of opgevallen). Hierdoor heb ik me dinsdag/woensdag/donderdag behoorlijk slecht/ziek gevoeld (met hevige tandpijn er bovenop !) Toch zal ik niet ontkennen dat het zware weekend ook was meespeelde, maar dit was niet de hoofdreden.

  Vrijdag voelde ik me al heel wat beter, en zaterdag heb ik een testritje (met de smallebandenfiets) gedaan. Normaal gezien ben ik bekomen en dus dinsdag terug van de partij !

  Kris

  BeantwoordenVerwijderen