dinsdag 31 maart 2009

De Vraaghoeve

De nieuwe start van het MTB-seizoen, dat was wat de klokken omstreeks half acht vertelden. Het was even ingewikkeld, een L-ploeg, een B-ploeg en een A-ploeg. De drie ploegen konden dan ook rekenen op een grote opkomst zodat het voor de Kroon wel heel druk was.

Christof Godrie had nog even last om zijn grote camionette te parkeren, maar wij (de A-ploeg) vertrokken net na de B-ploeg. Jullie verslaggever was vandaag ook tochtuitstippelaar. Bij een gebrek aan inspiratie koos ik ervoor om hetzelfde thema als de eerste rit van het vorige jaar te nemen: 'de Vraaghoeve'.

Doordat de B-ploeg de start nam die ik wou nemen, moest er snel iets anders worden verzonnen. Via het gemeentehuis, de Venusstraat over en ons eerste stukje off-road kon beginnen. Een rustige aanloop kan nooit geen kwaad en zo kwamen we te rijden achter de boerderij van boer Truyen.

Het kapelleke van de Tilburgbaan was het tweede herkenningspunt, oversteken en naar de vaart. Je kan net voor het jaagpad nog links, maar dat stuk zag er zo slecht uit, dat er bewust voor het jaagpad werd gekozen. Aan de brug even rechts-rechts en hopla, we reden nuonverhard langsheen de vaart en konden zo de omheiningswerken aanschouwen.

Via de Brechtse Heide werd de buurt rond de Vraaghoeve bereikt. Na daar zowat elke weggeltje twee keer te hebben genomen, zochten we betere oorden op. Of we dat gevonden hebben, dat is iets anders, maar we zijn wel ergens geweest waar we voorheen nog nooit waren geweest (of dachten we dan).

Nadat we daar het wild hadden opgejaagd, vervolgden we onze weg langsheen de golf en Kristus Koning. Ik was vergeten een weg links in te slaan, waardoor we zouden finishen langsheen het stuk dat we heen waren gereden.

Bij het ontsteken van de lichten, bleken Gert K en Koen VD niet over de nodige apparatuur te beschikken. Jan A en Mil D oordeelden rechtvaardig dat hier enkel maar strafpunten tegenover kunnen staan.

De spurt langsheen het kanaal moeten we de volgende keer vermijden. Dit ligt er nog slechter bij en passeren wordt heel moeilijk. Omdat er toch gespurt is, toch de uitslag: 1) Tom Truyen 2) Thomas Anthonissen en 3) Bart Anthonissen.

Verder nog enkele nieuwkomers: Gert K (terug van lang weggeweest), Kurt M en Gwen.

7 opmerkingen:

 1. 't Is Gwen, met één N...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog iets vergeten Bart. Benny Carvers was veel te laat. Deze pikte pas bij aan ter hoogte van boer Truyen denk.

  Gemeld door de rechtvaardige rechters Jan A en Mil

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gert K (terug van lang weggeweest) ???

  Buiten het feit dat hij ooit met zijnen motor langs ik gekomen toen wij in La Roche zaten (2003 of 2004), denk ik dat hij nooit aan een B2-activiteit deelnam ...

  Broer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Te laat ??

  Ik ben samen met de Ladies vertrokken en heb 'em dan efkes in vitesse gezet om de A's in te halen.

  Het klassement is pas opgemaakt en er staat dus al een fout in ... .

  Orbenny

  BeantwoordenVerwijderen