dinsdag 8 september 2009

De Brechtse singletracks

De laatste volwaardige B²-rit vond dit seizoen plaats op een prachtige nazomeravond, bij temperaturen die nog vlotjes de 20° voorbij gingen. Toch weer geen geweldige opkomst : 13 stuks van de A-ploeg, 3 van de B’s en 1 van de Ladies (en dat was dan nog geen lady). Alle ploegen besloten dan maar om samen te rijden, wat meteen het debuut van Tom D bij de A-ploeg betekende.
Het was op voorhand al duidelijk dat we vandaag geen lange rit meer konden maken, dus koos Kris ervoor om het beste uit te zoeken heeft van wat Brecht te bieden heeft aan MTB-terrein. Zoals elke brechtse mountainbiker weet ligt dit voornamelijk aan en rond de Merel, dus ging het via de gebruikelijke karresporen richting camping de Groene Linden. Via een smal paadje naast een beek kwamen we op het eigenlijke terrein van de Merel , waar we elke mogelijke singletrack minstens 1 keer namen, onderweg een tennismatch zagen, en uiteindelijk op de Vaartdijk uitkwamen.
Vandaar naar locatie nummer 2 voor singletracks in Brecht : het bos tussen de Vaart en de Tilburgbaan. De paadjes lagen er perfect en kurkdroog bij, anders dan we gewoon zijn van de TT’s in de winter… Toch wist Kris nog ene plas slijk te vinden om in te dabben, en deze zorgde meteen voor enig spektakel : 1 ½ valpartij van Stan F en naar het schijnt ook een salto van Rudi D!
Via enkele smalle tracks waar de doorns dringend geknipt mogen worden kwamen we aan de lichten van de Andrélaan, om zo naar het laatste bikegebied van de dag te rijden aan de overkant van de Schotensteenweg. Ook hier werd werkelijk elk paadje verkend (hoe de tochtuitstippelaar ze allemaal kan onthouden is mij zoals altijd een raadsel). Net zoals 2 weken geleden lag het hier vol met afgezaagde bomen en takken, één stuk was zelfs zo technisch dat bijna iedereen hier al wandelend over moest. De enige die – naar eigen zeggen – dit stuk al fietsend kon overwinnen was Kris K, tot hij in de laatste 3 meter overkop ging (van beide beweringen zijn echter geen getuigen gevonden…).
Ondertussen was het – na amper 21km – al serieus donker geworden, dus namen we de Tilburgbaan om in rechte lijn naar Brecht te rijden. Er werd nog wel voor de laatste keer dit seizoen gespurt en naar verluidt werd deze andermaal gewonnen door Tom T. Tom D reed vlotjes zijn eerste 30km met de A’s uit, die zien we volgend jaar waarschijnlijk wel terug.

3 opmerkingen:

 1. Bart A kwam nog een AA ophalen.

  Het kan officieel bevestigd worden dat Raf VL wederom bij de laatsten was, en zelfs nog alert genoeg om eerst mezelf door de deur te laten gaan ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bart A kwam WEERAL nen AA ophalen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. veiligheidscoördinator9 september 2009 om 11:34

  Bij deze vraag ik nogmaals om na den eindspurt langs de Tilburgbaan VOOR de Krekelenbergstraat te wachten.

  Hier is weinig/geen verkeer en er staat zelfs nog een verlichtingsmast.

  Al een hele tijd is de favoriete stopplaats net voorbij de Krekelenbergstraat en voor de Westmallebaan. Dit is een donker stuk (onder de bomen en geen verlichting), waar veel & hard gereden wordt en wie van Overbroek komt kan jullie achter deze bocht absoluut niet zien staan.

  Als er volgende keer met deze vraag geen rekening gehouden wordt, dan zal het reglement 'onveilig gedrag' uitgebreid worden (met gele vakjes), maar ik hoop dat jullie allen oud en wijs genoeg zijn om hier zelf de logica van in te zien ...

  BeantwoordenVerwijderen